Februarja se ponovno začnejo tečaji klekljanja in risanja vzorcev

Ljubljana, 30.01.2018


Aktualne podrobnosti o delavnicah v letu 2022 so objavljene na povezavi Vpis v jesenski tečaj risanja 2022

V tednu od 12.do 16. februarja 2018 v moji prodajni galeriji na Krakovski ulici v Ljubljani tudi letos začnemo z rednimi 15-urnimi spomladanskimi tečaji klekljanja in risanja vzorcev. Odvijali se bodo enkrat tedensko, kot niz desetih srečanj po uro in pol, v popoldansko-večernem času in v zelo majhnih skupinah. Točen termin (dan v tednu in uro) bomo določili v dogovoru z vsemi prijavljenimi udeleženkami/udeleženci po zaključku zbiranja prijav.

Obe skupini nadaljevalnega tečaja sta zaradi prehajanja udeleženk na naslednjo stopnjo praktično že polni, lepo pa vas vabim k vpisu v začetni tečaj klekljanja in tečaj risanja vzorcev za čipko, kjer je še nekaj prostih mest.

Začetni tečaj klekljanja

  • Zajček začetni tečaj klekljanja

Na začetnem tečaju klekljanja se bomo naučili osnov klekljanja idrijske čipke - najprej se bomo seznanili s klekljarskim priborom in osnovno tehniko klekljanja-kitico, nato pa nadaljevali do tehnik ozkega in idrijskega risa, s katerima bomo ustvarili prve čipke s pomladnimi motivi. Za najbolj zagnane lahko proti koncu tečaja dodamo še kakšno dodatno tehniko - vogale, sukani ris ipd.. Tečaj je namenjen tako tistim, ki se s klekljanjem srečujete prvič, kot tudi tistim, ki ste morda v otroštvu že klekljali pa bi radi to znanje obnovili. Po dogovoru je možna tudi brezplačna izposoja klekljarskega pribora.

Za delo potrebujemo: Blazino s košaro, šest parov klekljev, bombažni sukanec št.30 (barva po želji), bucike, kvačko št.60 in male (šiviljske) škarjice.

Cena tečaja je 100,00 evrov (ob prijavi do  6.2.2018 je cena 85,00 evrov)

Tečaj risanja vzorcev za čipko

  • Risanje motivnega vzorca za klekljanje

Tečaj risanja vzorcev za čipko je namenjen tistim, ki bi želeli svoje klekljarsko znanje nadgraditi v smeri ustvarjanja lastne, avtorske čipke. Pogoj za udeležbo je solidno znanje klekljanja (več tehnik obvladamo, več jih lahko uporabimo pri risanju), potrebne je nekaj risarske spretnosti, ki pa jo na tečaju pridobivamo tudi sproti - roka iz ure v uro lepše teče. Na tečaju  obravnavamo različne risarske teme: enostavne čipkaste strukture, raportirane čipke, čipko v širokem risu, motivne čipke, uporabo barve v čipki, konstrukcijo 3d čipke,...vsako srečanje je posvečeno drugi temi in vsakič nastane nov vzorec na obravnavano temo.

Za delo potrebujemo: svinčnik, radirko, debel črn flumaster (debeline okoli 2mm), tanek črn flumaster (ponavadi označen s črko S),občasno tudi ravnilo, geotrikotnik, šestilo, po želji krivuljnike,...ostale potrebščine in delovne liste (navodila za vsako posamezno temo) dobite na tečaju.


Cena tečaja je 120,00 evrov ( ob prijavi do  6.2.2018 je cena 100,00 evrov)


Če vas kateri od tečajev zanima, sem vam za prijave in dodatne informacije na voljo na tel.št. 031 285 386, preko mejla info@idrijalace.org po dogovoru pa tudi osebno, v prodajni galeriji na Krakovski ulici 22 v Ljubljani, vsak teden od ponedeljka do petka med 16. in 19.uro.


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024