Moja avtorska idrijska čipka na razstavah v Idriji in Gironi

Idrija, 21.10.2021

Zanimivo naključje je, da sta se prav na isti dan, 21.10.2021, na dveh različnih koncih Evrope odprli razstavi, na katerih so predstavljeni tudi moji izdelki.

V Pirnatovi galeriji na idrijskem gradu Gewerkenegg so ob 120.obletnici ustanovitve idrijske realke, danes Gimnazije Jurija Vege, na ogled dela nekdanjih profesorjev in dijakov te častitljive idrijske ustanove, ki so ustvarjali ali še danes ustvarjamo na področju likovne umetnosti in oblikovanja. Veseli me, da je ob likovnih delih priznanih avtorjev svoje mesto na razstavi dobila tudi avtorska idrijska čipka. Predstavljam se z manjšo kolekcijo nakita z naslovom Pink, ki jo je navdihnila barva sama. Linije ji sledijo - živahne, igrive, neulovljive. Kot kaplja, ki kane s čopiča na podlago. Kot barva, ki se razlije in zavijuga po papirju.

V katalonski Gironi pa poteka mednarodna razstava sodobne avtorske klekljane čipke, s katero obeležujejo 25 let delovanja čipkarskega združenja Puntaires de Girona. K sodelovanju me je povabila predsednica združenja, gospa Maria Merce Rovira Regas, predstavljam pa se z dvema samostojnima avtorskima čipkama manjšega formata, Val in Kapljica. Obe sta zasnovani na motivu vode, ki je ena od tematik, h kateri se vedno znova vračam v želji v čipko ujeti gibanje in večno spreminjanje oblike, trenutek v času.

  • Čipka kaplja
  • Čipka val
  • Kolekcija pink
  • Ogrlica pink

 


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024